СДА хоће Титову улицу да преименује у Алијину

В. К.
СДА хоће Титову улицу да преименује у Алијину

Сарајево - Подмладак СДА поново је покренуо иницијативу за промјену назива улице Маршала Тита у Сарајеву у улицу Алије Изетбеговића.

Одборник СДА у сарајевској општини Стари Град Тарик Даутовић јуче је најавио промјену имена на свом "Фејсбук" профилу.

- Алаха ми, урадићемо све да преименујемо Титову улицу! Неће главна сарајевска улица носити име тог злочинца, диктатора, вође тоталитаристичко-комунистичко-злочиначко-атеистичког система који је затирао свако сјеме муслиманског, бошњачког интелекта. Зваће се Алије Изетбеговића. И никоме се нећемо правдати и прилагођавати. Ово говорим у име нове генерације Бошњака - написао је Даутовић.

Тај став експресно је осудио форум младих СДП-а БиХ.

- Ако је Тито једини проблем у овој држави, онда је нама супер. Никада се стање једног народа неће промијенити све док се сам народ не промијени. Кад се спомене Јосип Броз Тито, треба да устанеш, јер сви ми и дан-данас живимо од онога што је он направио и нико други - кажу у СДП-у.

Даутовића су подсјетили да су његове колеге покушале са истом иницијативом 2004. године и нису успјеле јер су грађани Сарајева рекли "не". Годину касније власти су покушале да преименују и Међународни аеродром у Сарајеву у међународни аеродром "Алија Изетбеговић", али је то забранио тадашњи високи представник у БиХ Педи Ешдаун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана