СДА: Захтјев СНСД-а за хитну сједницу покушај грубе злоупотребе парламента

Срна
СДА: Захтјев СНСД-а за хитну сједницу покушај грубе злоупотребе парламента

Сарајево - Странка демократске акције (СДА) БиХ сматра да не постоје разлози за сазивање сједнице Представничког дома парламента БиХ, на којој би требало да буду разматране ратнохушкачке изјаве лидера ове странке Бакира Изетбеговића, без сагласности Колегијума, те понављају да ће јачати намјенску индустрију за тржиште, али и за "не дај Боже".

"Захтјев СНСД-а за сазивање хитне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ представља покушај грубе злоупотребе парламента од Додикових послушника", наводи се у данашњем саопштењу СДА.

Из ове странке оптужују и предсједавајућег Дома Младена Босића да је "потпуно неоправдано и супротно Пословнику прихватио захтјев".

"Очигледно је да Босић, као и многи други из групације Савеза за промјене, немају снаге и храбрости да се одупру још једној провокацији која долази од (предсједника Републике Српске) Милорада Додика", истиче се у саопштењу.

Из СДА тврде да је ријеч о "класичној замјени теза својственој великосрпској идеолошкој кухињи да се други оптужују за оно што, у ствари, они раде".

"Зато, једино што изазива забринутост јесте стално наоружавање сусједа које може угрозити Анекс 1 Б Дејтонског мировног споразума о равнотежи војних ефектива у региону, као и сталне изјаве и поступци Милорада Додика којима се атакује на суверенитет БиХ, пријети њеном територијалном интегритету и доводи у питање мир и стабилност", поручују из СДА.

Напомињући да неће насјести на ову, као и на било коју другу провокацију, из СДА понављају да ће јачати намјенску индустрију за тржиште, али и за "не дај Боже".

"Ово није пријетња никоме, али је јасна порука за све који имају нечасне намјере према БиХ", напомињу из СДА.

У СДА кажу да је јачање одбрамбене моћи земље, која је у недавној прошлости била изложена "бруталној агресији", лоша вијест само за оне који немају добре намјере према њеним становницима.

"Наша земља и њени грађани који је воле никада у будућности неће бити затечени. Бићемо увијек спремни да бранимо њену цјеловитост, демократски карактер и равноправност свих народа на цијелој територији", поручили су из ове странке.

Из СДА су навели и да се "Сребреница, Томашица и бројна друга стратишта" никада више неће поновити јер ће "то гарантовати снажне институције и сви сегменти одбране БиХ, међу којима важну улогу има намјенска индустрија".

Предсједавајући Представничког дома Младен Босић је, на захтјев Клуба посланика СНСД-а, заказао за сутра хитну сједницу овог дома са једном тачком дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ".

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да он и остали посланици СДА неће доћи на хитну сједницу овог дома, уз образложење да Изетбеговић никада није давао ратнохушкачке изјаве.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић запријетио је 16. априла у Ахмићима ратом и најавио наоружавање Бошњака, уз поруку да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана