SDA: Poziv Predsjedništvu BiH da prihvati izvještaj o prilagođavanju SSP-a

Srna
SDA: Poziv Predsjedništvu BiH da prihvati izvještaj o prilagođavanju SSP-a

Sarajevo - Predsjedništvo SDA pozvalo je danas Predsjedništvo BiH da prihvati Izvještaj o prilagođavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kako bi BiH bilo omogućeno prihvatanje aplikacije za članstvo u EU.

"Pozivamo člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da bude na visini zadatka jer blokada evropskog puta BiH i blokada državnih institucija može istovremeno da ugrozi i druge važne sporazume i aranžmane, uključujući i kreditni aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom", rekao je potpredsjednik ove stranke Edin Ramić novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDA.


Ramić ističe da institucije BiH moraju da funkcionišu u skladu sa ustavom i zakonom, a ne na osnovu prijetnji i ucjena.

On je naveo da Predsjedništvo SDA smatra da je odluka Agencije za statistiku BiH utemeljena na zakonu, standardima Evrostata i preporukama IMO tima.

"Ona se mora ispoštovati i rezultati popisa objaviti u zakonskom roku. Za Predsjedništvo SDA su, kao neustavni i nezakoniti, neprihvatljivi zaključci Narodne skupštine Republike Srpske od 21. juna, koji predstavljaju neprimjeren pritisak na Agenciju za statistiku", dodao je Ramić.

On je istakao da je za SDA neprihvatljivo da su zaključci Narodne skupštine Srpske objavljeni u Službenom glasniku, a da ih prije toga nije razmatralo Vijeće naroda Republike Srpske.

Predsjedništvo SDA usvojilo je izbornu platformu za lokalne izbore i utvrdilo kandidatske liste za načelnike i gradonačelnike, kao i za opštinska vijeća i skupštine opština za predstojeće lokalne izbore.

On je naglasio da je SDA u 64 opštine prijavila kandidate za načelnike zajedno sa Savezom za bolju budućnost /SBB/. "U svim opštinama Republike Srpske kandidate za skupštine opština i gradske skupštine objediniće zajedničke liste sa SBB-om", naveo je Ramić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana