СДА: Позив Предсједништву БиХ да прихвати извјештај о прилагођавању ССП-а

Срна
СДА: Позив Предсједништву БиХ да прихвати извјештај о прилагођавању ССП-а

Сарајево - Предсједништво СДА позвало је данас Предсједништво БиХ да прихвати Извјештај о прилагођавању Споразума о стабилизацији и придруживању, како би БиХ било омогућено прихватање апликације за чланство у ЕУ.

"Позивамо члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да буде на висини задатка јер блокада европског пута БиХ и блокада државних институција може истовремено да угрози и друге важне споразуме и аранжмане, укључујући и кредитни аранжман са Међународним монетарним фондом", рекао је потпредсједник ове странке Един Рамић новинарима након сједнице Предсједништва СДА.


Рамић истиче да институције БиХ морају да функционишу у складу са уставом и законом, а не на основу пријетњи и уцјена.

Он је навео да Предсједништво СДА сматра да је одлука Агенције за статистику БиХ утемељена на закону, стандардима Евростата и препорукама ИМО тима.

"Она се мора испоштовати и резултати пописа објавити у законском року. За Предсједништво СДА су, као неуставни и незаконити, неприхватљиви закључци Народне скупштине Републике Српске од 21. јуна, који представљају непримјерен притисак на Агенцију за статистику", додао је Рамић.

Он је истакао да је за СДА неприхватљиво да су закључци Народне скупштине Српске објављени у Службеном гласнику, а да их прије тога није разматрало Вијеће народа Републике Српске.

Предсједништво СДА усвојило је изборну платформу за локалне изборе и утврдило кандидатске листе за начелнике и градоначелнике, као и за општинска вијећа и скупштине општина за предстојеће локалне изборе.

Он је нагласио да је СДА у 64 општине пријавила кандидате за начелнике заједно са Савезом за бољу будућност /СББ/. "У свим општинама Републике Српске кандидате за скупштине општина и градске скупштине објединиће заједничке листе са СББ-ом", навео је Рамић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана