SDA: Neozbiljna tvrdnja SDS-a o prekidu saradnje sa Izetbegovićem

Srna
SDA: Neozbiljna tvrdnja SDS-a o prekidu saradnje sa Izetbegovićem

Sarajevo - Stranka demokratske akcije /SDA/ odbacila je kao neozbiljnu tvrdnju SDS-a o prekidu saradnje sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, ocijenivši da je nemoguće sarađivati sa SDA, a da se ne sarađuje sa njenim predsjednikom.

Iz SDA je saopšteno da ova stranka poziva sve u BiH da prestanu sa politizacijom predaje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije.

"Za SDA su neprihvatljivi i besmisleni pokušaji da se ova situacija koristi u svrhu bojkota ili smanjivanja radnog kapaciteta institucija BiH. SDA smatra da postojeća parlamentarna većina na nivou BiH treba da funkcioniše na osnovu principa sadržanih u Sporazumu koji je potpisan 9. novembra 2014. godine", navodi se u saopštenju.

Iz SDA ističu da će o svim pitanjima u vezi sa aplikacijom konačnu odluku donijeti Međunarodni sud pravde u Hagu i da u tom kontekstu treba shvatiti i pismo registrara ovog suda upućeno članovima Predsjedništva BiH.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je juče da je Savjet ministara BiH u nekoj vrsti tehničkog mandata i da nema parlamentarne većine, te da SDS prekida svaki oblik saradnje sa Izetbegovićem, kojeg smatra odgovornim za institucionalnu krizu u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana