СДА: Неозбиљна тврдња СДС-а о прекиду сарадње са Изетбеговићем

Срна
СДА: Неозбиљна тврдња СДС-а о прекиду сарадње са Изетбеговићем

Сарајево - Странка демократске акције /СДА/ одбацила је као неозбиљну тврдњу СДС-а о прекиду сарадње са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем, оцијенивши да је немогуће сарађивати са СДА, а да се не сарађује са њеним предсједником.

Из СДА је саопштено да ова странка позива све у БиХ да престану са политизацијом предаје захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије.

"За СДА су неприхватљиви и бесмислени покушаји да се ова ситуација користи у сврху бојкота или смањивања радног капацитета институција БиХ. СДА сматра да постојећа парламентарна већина на нивоу БиХ треба да функционише на основу принципа садржаних у Споразуму који је потписан 9. новембра 2014. године", наводи се у саопштењу.

Из СДА истичу да ће о свим питањима у вези са апликацијом коначну одлуку донијети Међународни суд правде у Хагу и да у том контексту треба схватити и писмо регистрара овог суда упућено члановима Предсједништва БиХ.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је јуче да је Савјет министара БиХ у некој врсти техничког мандата и да нема парламентарне већине, те да СДС прекида сваки облик сарадње са Изетбеговићем, којег сматра одговорним за институционалну кризу у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана