SDA: Blokada institucija je kršenje Dejtonskog sporazuma

Srna
SDA: Blokada institucija je kršenje Dejtonskog sporazuma

Sarajevo - Današnji nedolazak trojice delegata iz Kluba srpskog naroda, koji su na taj način onemogućili formiranje kvoruma u Domu naroda BiH, predstavlja ozbiljno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopštila je Stranka demokratske akcije.

"Oni koji su to učinili moraju biti svjesni da se Dejtonski sporazum mora izvršavati u cjelosti, i ako se neko odlučio za blokadu državnih institucija onda mora biti svjestan da na taj način ugrožava i poziciju entiteta", stoji u saopštenju.

SDA smatra da će dovođenjem u pitanje Dejtonskog mirovnog sporazuma biti dovedeno u pitanje i ono što je nastalo ovim sporazumom, a to su entiteti.

"Međunarodna zajednica je sastavni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma i ona je zadužena za otklanjanje smetnji u civilnoj implementaciji ovog sporazuma. Radi se o ozbiljnoj situaciji i Vijeće za implementaciju mira ima obavezu da hitno reagira", saopšteno je iz SDA.

Podsjetimo, sjednica Doma naroda BiH odgođena je danas zbog nedostatka kvoruma jer na sjednicu nisu došla tri delegata iz Kluba srpskog naroda, Dragutin Rodić, Nebojša Radmanović i Sredoje Nović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana