СДА: Блокада институција је кршење Дејтонског споразума

Срна
СДА: Блокада институција је кршење Дејтонског споразума

Сарајево - Данашњи недолазак тројице делегата из Клуба српског народа, који су на тај начин онемогућили формирање кворума у Дому народа БиХ, представља озбиљно кршење Дејтонског мировног споразума, саопштила је Странка демократске акције.

"Они који су то учинили морају бити свјесни да се Дејтонски споразум мора извршавати у цјелости, и ако се неко одлучио за блокаду државних институција онда мора бити свјестан да на тај начин угрожава и позицију ентитета", стоји у саопштењу.

СДА сматра да ће довођењем у питање Дејтонског мировног споразума бити доведено у питање и оно што је настало овим споразумом, а то су ентитети.

"Међународна заједница је саставни дио Дејтонског мировног споразума и она је задужена за отклањање сметњи у цивилној имплементацији овог споразума. Ради се о озбиљној ситуацији и Вијеће за имплементацију мира има обавезу да хитно реагира", саопштено је из СДА.

Подсјетимо, сједница Дома народа БиХ одгођена је данас због недостатка кворума јер на сједницу нису дошла три делегата из Клуба српског народа, Драгутин Родић, Небојша Радмановић и Средоје Новић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана