СББ тражи смјену свог замјеника министра одбране БиХ због прославе Дана РС

Независне новине
СББ тражи смјену свог замјеника министра одбране БиХ због прославе Дана РС

Сарајево - Савез за бољу будућност (СББ) Босне и Херцеговине данас је упутио званичан захтјев предсједавајућем Савјета министара Босне и Херцеговине Денису Звиздићу за покретање поступка смјене замјеника министра одбране БиХ Сеада Јусића.

Захтјев је упућен, како појашњавају из СББ-а, након што је Јусић у више изјава за медије казао да је "одлуку о учешћу Оружаних снага БиХ" (ОСБиХ) потписивао по налогу министрице одбране Марине Пендеш, а да при томе није извршио никакве консултације с бошњачким чланом Предсједништва Бакиром Изетбеговићем или предсједником СББ-а Фахрудином Радончићем, те што није поштовао Одлуку Уставног суда БиХ. Из СББ-а такође подсјећају да је именовање Јусића на наведену позицију, с циљем коалиционог споразума, предложила ова странка.

- Међутим, узимајући у обзир да је Јусић у протеклим данима подузео одређене потезе везане за учешће припадника ОСБиХ на манифестацијама поводом обиљежавања празника који је Уставни суд БиХ прогласио неуставним без консултације са свим члановима Предсједништва БиХ, као и да о тим потезима није упознао страначке органе, не постоје услови за његово даљње обнашање ове функције - саопштено је из СББ-а.

По окончању тражене процедуре, СББ ће доставити приједлог новог кандидата за замјеника министра одбране БиХ, додаје се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана