SBB: Zbog nerada i nesposobnosti Zvizdića zakočen reformski put

Srna
SBB: Zbog nerada i nesposobnosti Zvizdića zakočen reformski put

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić je ignorisanjem Predstavničkog dom parlamenta BiH i nesposobnošću da obezbijedi čak i većinu Kluba SDA za ključne zakone doveo do toga da ne može da prevede odgovore na Upitnik Evropske komisije, niti sprovede prijeko potrebne reforme, saopšteno je danas iz Saveza za bolju budućnost.

 Iz ove stranke podsjećaju da su juče, prilikom rasprave o davanju saglasnosti za ratifikaciju međunarodnih ugovora Predstavničkog doma parlamenta BiH, poslanici nekoliko stranaka postavili niz legitimnih pitanja koja se tiču sporazuma o zaduženju u iznosu od 150 miliona KM, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.


"S obzirom na to da sjednici nije prisustvovao nijedan predstavnik predlagača, kao ni predsjedavajući Savjeta ministara, niko nije mogao dati odgovore na osnovna pitanja izabranih predstavnika građana koja su se ticala kontrole potrošnje tih pozajmljenih sredstava", navodi se u saopštenju.

Predstavnički dom je potom većinom glasova tražio da se rasprava ne vodi dok se ne obezbijedi prisustvo predlagača ili ovlaštenog predstavnika.

"Sama činjenica da se na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma našao samo jedan zakon Savjeta ministara BiH, a čak četiri zakona pojedinačnih poslanika, ukazuje da je Savjet ministara već odavno brod čijeg nesposobnog kormilara SDA na sve načine pokušava sačuvati, pa makar i nasukali BiH", navode iz SBB-a.

U saopštenju se ističe da SDA, kao stranka koja je dobila šansu da prvi put od 2006. godine ponudi bošnjačkog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, ima primarnu odgovornost da prepozna sve greške i propuste Zvizdića, te ponudi zamjenu.

"Svako odugovlačenje dodatno usporava reformski put BiH na ogromnu štetu građana ove zemlje", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana