SBB: Izetbegović da odgovori šta zna o ubistvima Leutara, Ugljena...

Srna
SBB: Izetbegović da odgovori šta zna o ubistvima Leutara, Ugljena...

Sarajevo - Savez za bolju budućnost /SBB/ traži od lidera SDA Bakira Izetbegovića da kaže šta zna o montiranim procesima ili ubistvima zamjenika ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH /FBiH/ Joze Leutara ili pomoćnika direktora Agencije za istrage i dokumentaciju /AID/ Nedžada Ugljena.

Osim toga, SBB traži odgovor od Izetbegovića i o "atentatu na Sefera Halilovića, linču nad Mušanom Topalovićem Cacom i mnogim drugim žrtvama tajne policije AID, kojom je on tada politički i operativno rukovodio".


U saopštenju ove stranke ističe se da lider SBB-a Fahrudin Radončić na suđenju u Prištini nije optužio Bošnjake za početak rata, kako tvrdi Izetbegović.

"Predsjednik SBB-a je rekao istinu da je Ramiz Delalić Ćelo ubijen samo 24 časa nakon što je u intervju žSlobodnoj Bosniž najavio da će otkriti nalogodavce i izvršioce ubistva Nedžada Ugljena i da je o tom ubistvu Bakir Izetbegović unaprijed sve znao", navodi SBB.

U saopštenju se dodaje da Radončić lako može objasniti svoje bogatstvo, dok će Izetbegovićima teško biti da objasne gdje su nestale milijarde ukradenih ratnih donacija i stotine kilograma zlata i srebra, koje su neovlašteno prikupljali i ukrali od građana tokom rata u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana