Ružica Jukić, zamjenik predsjednika VSTS-a: Ispitana lica zbog prijetnji čelnicima pravosuđa

Srna
Ružica Jukić, zamjenik predsjednika VSTS-a: Ispitana lica zbog prijetnji čelnicima pravosuđa

Sarajevo - Tužilaštvo BiH, Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ispitali su neka lica koja su bila u posjedu mobilnog telefona sa kojeg su upućene SMS prijetnje nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH, izjavila je zamjenik predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Ružica Jukić.

Ona je rekla da nekih pomaka već ima, ali da zbog predistražnih radnji ne može iznositi više detalja.

- U prvi momenat, kada pogledate poruku, stiče se utisak da se to odnosi na presudu Fahrudinu Radončiću i na to što oni smatraju da mi njega podržavamo. Ne znam samo na osnovu čega to smatraju - dodala je Jukićeva.

Ona je navela da se iz sadržaja poruke može zaključiti da je riječ o nekim radikalnim islamskim krugovima.

- Poruka prijetnje, kakva god ona bila, ozbiljna je stvar i njoj se treba ozbiljno pristupiti, a ne kao što su neki portali u Federaciji BiH izrazili sumnju da se ta prijetnja dogodila, iako smo mi svi dali izjave da nam je stigla prijeteća poruka. Takvi novinari opstruišu istragu i ja smatram da oni nešto znaju, čim tako govore - rekla je Jukićeva. Osim Jukićeve, prijeteće poruke u petak dobili su i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija, potpredsjednica VSTS-a Jadranka Lokmić-Misirača, te tužilac Tužilaštva BiH Dijana Kajmaković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana