Ружица Јукић тврди: Несношљив притисак СДА на чланове ВСТС-а

Г. М.
Ружица Јукић тврди: Несношљив притисак СДА на чланове ВСТС-а

Сарајево - Политички притисак на Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ, који врше поједини чланови СДА и радикални медији блиски тој странци, никад није био већи, упозорила је потпредсједница ВСТС-а Ружица Јукић.

Притисци су, како је истакла, појачани након што је ВСТС као најквалитетнијег кандидата изабрао Ранка Дебевеца за предсједника Суда БиХ.

- Тада су нам појединци из СДА пријетили, тврдећи да смо свјесно оставили Бошњаке без иједне руководне позиције у правосудним институцијама БиХ иако су, на примјер, у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС-а сви припадници бошњачког народа - каже Јукићева.

Додаје да је тада из СДА директно запријећено поруком да чланови ВСТС-а са Миланом Тегелтијом на челу, који су ову одлуку иницирали и подржали, морају сносити одговорност за посљедице које ће настати њеним доношењем.

- То се већ остварује, јер чланове ВСТС-а који су гласали за Дебевеца гнусним лажима сатанизују путем тих медија. У медијима блиским СДА кренула је салва неаргументованих напада и клевета на руководеће људе ВСТС-а и чланове њихових породица. То раде тако што о њима износе лажне информације, док прикривају истину која не одговара некима из СДА у правосуђу БиХ - истакла је Јукићева и додала да знају ко из ВСТС-а у јавност износи информације које су доступне само члановима те институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана