Ruski bajkeri iz Bijeljine uputili poruku mira

Srna
Ruski bajkeri iz Bijeljine uputili poruku mira

Bijeljina - Članovi moćne ruske bajkerske grupe "Noćni vukovi" ušli su večeras u Republiku Srpsku na graničnom prelazu u Bijeljini odakle su poslali poruku mira i saradnje.

Predsjednik Moto federacije Rusije Jevgenije Strogov sa čuđenjem je odbacio politički kontekst u koji neki žele da dovedu turneju "Ruski Balkan" i istakao da "Noćni vukovi" ni u kom smislu nikome nisu prijetnja za bezbjednost, pa ni BiH.


"Smisao našeg hodočašća je širenje duhovne veze među narodima i prijateljima u Srbiji i Republici Srpskoj, povezivanje kultura, jer naši narodi imaju dugu istoriju i davnašnje veze među crkvama i narodima, to je ista kultura i ista vjera i to za nas mnogo znači", naveo je Strogov.

On je poručio da samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko.

Nakon obilaska manastira Svete Petke u Bijeljini, izgrađenog u ruskom stilu, "Noćni vukovi" nastavljaju put ka Banjaluci.

U ovoj turneji učestvuje 20 bajkera iz Rusije koji putuju automobilima, a u hodočašću im se pridružuju članovi drugih moto udruženja, duhovna lica i brojni građani.

Dolazak u Republiku Srpsku na motorima, "Noćni vukovi" su najavili za ovo ljeto.

Strogov je rekao novinarima da ova bajkerska grupa dva puta godišnje u protekloj deceniji organizuje hodočašća kroz slovenske zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana