Руси у Бањалуци бирали предсједника Русије

ATV
Руси у Бањалуци бирали предсједника Русије

Бањалука - Руси који живе и раде на територији Републике Српске, гласали су данас за Предсједника Руске Федерације на пријевременим изборима у Бањалуци.

На списку бирача нашло се 60 држављана Русије, који углавном раде у једној од руских компанија које послују у Спској. Међу њима је и Николај Рикун, који у Модричи живи већ 4 године. Од избора, каже, очекује још бољи однос Русије и Републике Српске.

 

"Надам се да ће Русија остати на смијеру којим данас иде, а то је заштита интереса Русије и њених савезника, поготово унутар Европе. Надам се да ће се наставити сарадња са балканским земљама, поготово са епубликом Српском. И надам се даће то помоћи очувању стабилности како у Европи, тако и на Балкану”, каже Рикун.

Људмила Селецка која је чак из Сибира дошла да ради у нафтној рафинерији у РС, каже да јој отаџбина недостаје, па је зато дошла да испуни своју грађанску дужност. Ирина Василић са југа Русије, већ се каже навикла на живот у Српској, и језик је добро савладала. Обје од избора очекују исто – да Русија постане још боље мјесто за живот.

"Од ових избора очекујем проспеитет за Русију, нормално, напредак, јачу државу, јачег президента” каже Василић.

"Као прави патриота и као држављанка своје земље имала сам жељу да данас дођем овдје, да учествујем у изборима зато што желим да наш народ живи још боље и да има добог предсједника” каже Селецка.

Предсједнички избори у Русији одржаће се у недељу, а у трци учествује осам кандидата. Амбасада Руске Федерације у БиХ у недељу ће бити отворена за све руске држављане који желе да гласају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана