Ri Jong Ho: Tramp objavio rat, Pjongjang može da obara avione SAD

Glas Srpske
Ri Jong Ho: Tramp objavio rat, Pjongjang može da obara avione SAD

Njujork - Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho izjavio je da je predsjednik SAD Donald Tramp objavio rat njegovoj zemlji.

On je dodao da Pjongjang zadržava pravo da preduzme kontramjere, uključujući obaranje američkih strateških bombardera, čak i ako se ne nalaze u sjevernokorejskom vazdušnom prostoru.

"Cio svijet bi trebalo da se jasno sjeća da su SAD te koje su prve objavile rat našoj zemlji", rekao je Ri novinarima u Njujorku, prenosi Rojters.

"Pošto su SAD objavile rat našoj zemlji, mi ćemo imati svako pravo da preduzmemo kontramere, uključujući i pravo da oborimo američke strateške bombardere čak i kada nisu unutar granica vazdušnog prostora naše zemlje", istakao je ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja objavila je propagandni video-snimak u kojem ispaljuje rakete na američke bombardere i nosač aviona usred rastućih napetosti sa SAD.

Pentagon će predstaviti američkom predsjedniku Donaldu Trampu sve opcije kojima može da riješi problem sa Sjevernom Korejom, ukoliko ona nastavi sa provokacijam, izjavio je portparol Pentagona Robert Mening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana