Ри Јонг Хо: Трамп објавио рат, Пјонгјанг може да обара авионе САД

Глас Српске
Ри Јонг Хо: Трамп објавио рат, Пјонгјанг може да обара авионе САД

Њујорк - Министар спољних послова Северне Кореје Ри Јонг Хо изјавио је да је предсједник САД Доналд Трамп објавио рат његовој земљи.

Он је додао да Пјонгјанг задржава право да предузме контрамјере, укључујући обарање америчких стратешких бомбардера, чак и ако се не налазе у сјевернокорејском ваздушном простору.

"Цио свијет би требало да се јасно сјећа да су САД те које су прве објавиле рат нашој земљи", рекао је Ри новинарима у Њујорку, преноси Ројтерс.

"Пошто су САД објавиле рат нашој земљи, ми ћемо имати свако право да предузмемо контрамере, укључујући и право да оборимо америчке стратешке бомбардере чак и када нису унутар граница ваздушног простора наше земље", истакао је министар спољних послова Сјеверне Кореје.

Сјеверна Кореја објавила је пропагандни видео-снимак у којем испаљује ракете на америчке бомбардере и носач авиона усред растућих напетости са САД.

Пентагон ће представити америчком предсједнику Доналду Трампу све опције којима може да ријеши проблем са Сјеверном Корејом, уколико она настави са провокацијам, изјавио је портпарол Пентагона Роберт Менинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана