Revizori zaratili zbog izvještaja

Željka Domazet
Revizori zaratili zbog izvještaja

Sarajevo - Sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj su razmatrani izvještaji sedam institucija koje su lani dobile revizorske izvještaje sa rezervom i isticanjem predmeta, prošla je u znaku varnica između glavnog revizora BiH Milenka Šege i njegovih zamjenika Božane Trninić i Dževada Nekića.

Naime, u izvještaju za Ministarstvo odbrane Trninićeva i Nekić su imali izdvojeno mišljenje jer smatraju da ova institucija treba da dobije negativno mišljenje revizora s obzirom na to da iz godine u godinu bilježi iste propuste i ne sprovodi preporuke revizora. Nekić smatra da i Agencija za identifikaciona dokumenta (IDDEEA) takođe treba da dobije negativno mišljenje.

Trninićeva je pojasnila da je izdvojeno mišljenje dala zato što se nije slagala sa mišljenjem Šege, te ustvrdila da je revizorski izvještaj potpisao samo on a ne i dva zamjenika. Istakla je da odgovorno tvrdi da nije definisano zakonom da se ne može napisati izdvojeno mišljenje.

- U izvještaju Ministarstva odbrane nema nijednog tačnog podatka o bilansu stanja i ta je činjenica dovoljna za negativno mišljenje. Pored toga, nisu uknjižili imovinu vrijednu 72 miliona KM, veliki broj nalaza i preporuka se ne sprovodi godinama i nepravilnosti se ponavljaju iz godine u godinu - kazala je Trninićeva. Naglasila je da je "suština problema u menadžmentu Kancelarije za reviziju institucija BiH".

 

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana