Ревизори заратили због извјештаја

Жељка Домазет
Ревизори заратили због извјештаја

Сарајево - Сједница Комисије за финансије и буџет Представничког дома Парламента БиХ на којој су разматрани извјештаји седам институција које су лани добиле ревизорске извјештаје са резервом и истицањем предмета, прошла је у знаку варница између главног ревизора БиХ Миленка Шеге и његових замјеника Божане Трнинић и Џевада Некића.

Наиме, у извјештају за Министарство одбране Трнинићева и Некић су имали издвојено мишљење јер сматрају да ова институција треба да добије негативно мишљење ревизора с обзиром на то да из године у годину биљежи исте пропусте и не спроводи препоруке ревизора. Некић сматра да и Агенција за идентификациона документа (ИДДЕЕА) такође треба да добије негативно мишљење.

Трнинићева је појаснила да је издвојено мишљење дала зато што се није слагала са мишљењем Шеге, те устврдила да је ревизорски извјештај потписао само он а не и два замјеника. Истакла је да одговорно тврди да није дефинисано законом да се не може написати издвојено мишљење.

- У извјештају Министарства одбране нема ниједног тачног податка о билансу стања и та је чињеница довољна за негативно мишљење. Поред тога, нису укњижили имовину вриједну 72 милиона КМ, велики број налаза и препорука се не спроводи годинама и неправилности се понављају из године у годину - казала је Трнинићева. Нагласила је да је "суштина проблема у менаџменту Канцеларије за ревизију институција БиХ".

 

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана