Рестарт Српска тражи смјену Владе Српске

Срна
Рестарт Српска тражи смјену Владе Српске

Бањалука - У организацији Удружења "РеСтарт Српска" данас је у Бањалуци одржана мирна протестна шетња грађана, који су затражили смјену Владе Српске јер нису испуњени њихови ранији захјтеви.

"Ми већ два мјесеца потенцирамо причу са нашим захтјевима, који су више него реални и више него разумни. Шта смета министру да вози ауто од 50.000 КМ, а не од 120.000 КМ", рекао је Стефан Благић из овог удружења.


Он је подсјетио да су се грађани на потписивању раније организоване петиције изјаснили да министри не треба да возе тако скупоцјене аутомобиле.

Благић је, такође, подсјетио да су се раније постављени захтјеви односили на ограничавање средстава за куповину службених аутомобила на 50.000 КМ, смјена министра просвјете и културе Српске Данета Малешевића, повећања издвајања за културу и обезбјеђивање уџбеника за дјецу са потешкоћама у развоју на српском језику.

Пар стотина грађана се најприје окупило на Тргу Крајине, одакле је кренуло у протестну шетњу до зграде Владе Српске, гдје су се, након краћег задржавања разишли.

Протестна колона кретала се тротоаром дуж главне улице, а током протеста није било никаквих инцидената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана