Referendum proštiče bez incidenata

Srna
Referendum proštiče bez incidenata

Banjaluka - U Republici Srpskoj na glasačkim mjestima na referendumu o Danu Republike danas do 14.00 časova nije zabilježen nijedan incident, niti je bilo intervencija policijskih službenika.

Stanje bezbjednosti na području cijele Republike Srpske je povoljno i sve aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.


MUP Srpske prati i preduzima mjere i radnje radi održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj zbog održavanja referenduma o Danu Republike.

Iz MUP-a podsjećaju da, zbog održavanja referenduma, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske rade danas do 19.00 časova.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet glasača su - lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

"S ciljem nesmetanog i bezbjednog odvijanja svih aktivnosti povodom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila preko tri i po tone ukupne mase", napominju iz MUP-a.

Zabrana o prevozu eksplozivnih materija na području Republike Srpske primjenjuje se od juče.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač donio je danas naredbu o zabrani teretnog saobraćaja za vozila ukupne mase preko tri i po tone do 19.00 časova na svim javnim putevima u Srpskoj, kojom se stavlja van snage naredba o zabrani saobraćaja za ova vozila koja je bila na snazi do ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana