Референдум проштиче без инцидената

Срна
Референдум проштиче без инцидената

Бањалука - У Републици Српској на гласачким мјестима на референдуму о Дану Републике данас до 14.00 часова није забиљежен ниједан инцидент, нити је било интервенција полицијских службеника.

Стање безбједности на подручју цијеле Републике Српске је повољно и све активности се одвијају планираном динамиком, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.


МУП Српске прати и предузима мјере и радње ради одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској због одржавања референдума о Дану Републике.

Из МУП-а подсјећају да, због одржавања референдума, локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске раде данас до 19.00 часова.

Документи којима се доказује идентитет гласача су - лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

"С циљем несметаног и безбједног одвијања свих активности поводом одржавања референдума о Дану Републике Српске, министар унутрашњих послова донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају и забрани саобраћаја за теретна возила преко три и по тоне укупне масе", напомињу из МУП-а.

Забрана о превозу експлозивних материја на подручју Републике Српске примјењује се од јуче.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач донио је данас наредбу о забрани теретног саобраћаја за возила укупне масе преко три и по тоне до 19.00 часова на свим јавним путевима у Српској, којом се ставља ван снаге наредба о забрани саобраћаја за ова возила која је била на снази до поноћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана