Размотрен Нацрт измјена Закона о порезу на доходак

Срна
Размотрен Нацрт измјена Закона о порезу на доходак

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак којим се предлаже растерећење привредних субјеката, оснивача и власника удјела привредних друштава на начин да се ослобађа приход од дивиденде и удјела од добити од опрезивања пореза на доходак.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је у завршној ријечи да је циљ овог Нацрта закона привлачење страних инвестиција у Републику Српску.

Тегелтија је истакао да ће у јавној расправи о Нацрту закона, осим представника ресорног министарства, учествовати привредници и стручна јавност.

Предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Обрад Белензада сматра да је прије доношења реформских закона у парламенту Српске требало да буде размотрена ситуација у привреди Српске.

"Након разматрања ситуације у привреди Српске требало је предложити реформске законе који би били знатно квалитетнији и више би допринијели раду привреде", рекао је Белензада у парламенту Републике Српске обраћајући се у својству госта током разматрања Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак.

Он је навео да радници од овога неће имати користи, изражавајући бојазан да ће због најављеног повећања цијена комуналија у неким општинама стандард радника бити још лошији.

Белензада је закључио да у Српској за 30 одсто мора да буде смањена јавна потрошња у корист привреде и њеног развоја, те да се порези и доприноси морају везати за исплаћену плату.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра разматрањем Нацрта закона о роковима измирења новчаних обавеза.

Биће разматрани и нацрти закона о порезу на непокретности, о порезу на добит, о одгођеном плаћању пореског дуга, о измјенама и допунама Закона о здравственој заштити, о рачуноводству и ревизији Републике Српске.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана