Ратни ветеран: Специјалци су нас тукли палицама

Срна, klix
Ратни ветеран: Специјалци су нас тукли палицама

Тузла - Један од ратних ветерана који су јутрос блокирали тузланску петљу Шићки Брод Сакиб Копић рекао је да су их јутрос припадници специјалне полиције тукли палицама, те је затражио оставку директора Федералне управе полиције Драгана Лукача због нељудског односа припадника његових јединица.

Копић је навео да су специјалици дошли јутрос око 5.30 часова и да је свједок "како су ногама газили бившег команданта Дамира Џафу", а да ниједан од окупљених ратних ветерана није пружао отпор.


"Гледао сам из аута шта су му радили. Оборен је на земљу, газили су га, играли су по њему, као да је игранка, а онда су га одвели у марицу. Мислим да је још у притвору", рекао је Копић за "Дневни аваз".

Према његовим ријечима, специјалци су интервенисали на "захтјев тајкуна који губе промет за вријеме блокаде".

"Толико је било специјалаца, да су долазили аутобусима. Ово је фашизам што су радили. Доста је диктатуре над људима који не пружају никакав отпор", каже Копић, те додаје да су довели и полицијске псе.

Демократски фронт осудио је сваки вид употребе силе над ратним ветеранима, уз оцјену да је брутални јутрошњи напад специјалне полиције федералног МУП-а показао одсуство сваке политике према обесправљеним људима и њихове борбе за правду.

Из ове странке су позвали на престанак иживљавања над ратним ветеранима, спровођење терора и једноумља федералне полиције у корист владајућих политичких елита, те захтијевају да сви ухапшени и приведени буду пуштени.

"Умјесто, да федерални МУП прогони криминалце и тајкуне који су покрали ову државу, они дижу пендреке на голорук народ и сиротињу који се данас брани својим гласом", наводи се у саопштењу Демократске фронте.

Из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона јутрос је саопштено да је током акције деблокирања саобраћајне петље Шићки Брод код Тузле приведено осам лица и да ће против њих бити предузете законом прописане мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана