Ratne zastave u Parlamentu BiH

Željka Domazet
Ratne zastave u Parlamentu BiH

Sarajevo - Ratna zastava Armije RBiH istaknuta je na svečanoj akademiji, koja je juče održana u Velikoj sali Parlamenta BiH povodom 1. marta, koji se u FBiH slavi kao dan nezavisnosti BiH.

Akademiju su organizovali Forum parlamentaraca BiH 1990 i Kanton Sarajevo, a na njoj su, između ostalih, bili prisutni ratni član Predsjedništva RBiH Ejup Ganić i penzionisani general Armije RBiH Jovan Divjak, koji se dovode u vezu sa masakrom vojnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja 1992. godine.

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Lazar Prodanović rekao je da će zatražiti da bude ispitano ko je dao saglasnost da u Parlamentu BiH bude održan skup na kojem su istaknute ratne zastave i kojem su prisustvovali ljudi osumnjičeni da su umiješani u ratne zločine.

- Saglasnost za korišćenje sale Parlamenta BiH inače daju predsjedavajući oba doma. Neprihvatljiva je zloupotreba najviše zakonodavne institucije u zemlji koja predstavlja sva tri naroda za održavanje skupova na kojima se ističu ratna obilježja jedne od zaraćenih strana - kazao je Prodanović.

On je istakao da je 1. mart za srpski narod asocijacija na referendum na kome je jedan narod preglasan i kome je rečeno da je nepoželjan u BiH. …

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdnju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana