Ратне заставе у Парламенту БиХ

Жељка Домазет
Ратне заставе у Парламенту БиХ

Сарајево - Ратна застава Армије РБиХ истакнута је на свечаној академији, која је јуче одржана у Великој сали Парламента БиХ поводом 1. марта, који се у ФБиХ слави као дан независности БиХ.

Академију су организовали Форум парламентараца БиХ 1990 и Кантон Сарајево, а на њој су, између осталих, били присутни ратни члан Предсједништва РБиХ Ејуп Ганић и пензионисани генерал Армије РБиХ Јован Дивјак, који се доводе у везу са масакром војника ЈНА у сарајевској Добровољачкој улици 2. и 3. маја 1992. године.

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Лазар Продановић рекао је да ће затражити да буде испитано ко је дао сагласност да у Парламенту БиХ буде одржан скуп на којем су истакнуте ратне заставе и којем су присуствовали људи осумњичени да су умијешани у ратне злочине.

- Сагласност за коришћење сале Парламента БиХ иначе дају предсједавајући оба дома. Неприхватљива је злоупотреба највише законодавне институције у земљи која представља сва три народа за одржавање скупова на којима се истичу ратна обиљежја једне од зараћених страна - казао је Продановић.

Он је истакао да је 1. март за српски народ асоцијација на референдум на коме је један народ прегласан и коме је речено да је непожељан у БиХ. …

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издњу "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана