Ратковац надувао штету у Рибњаку

Бране Радуловић
Ратковац надувао штету у Рибњаку

Прњавор - Одборник СРС "Др Војислав Шешељ" у Скупштини општине Прњавор Милорад Кондић поднио је тужбу против општинске Комисије за процјену штете од мајских поплава, која је утврдила да је "Рибњак" Прњавор оштећен за 3,3 милиона марака.

Стручна комисија је штету у цијелој општини процијенила на 9,5 милиона марака, а више од трећине се односи на економију "Рибњака", чији је власник контроверзни прњаворски бизнисмен Радојица Ратковац.

Усвојени извјештај достављен је надлежној републичкој комисији, али уз сугестију прњаворске Скупштине да се позабави висином утврђене штете на "Рибњаку" на Укринском лугу.

Неколико одборника на сједници Скупштине изразило је сумњу у утврђене износе штете.

- Звучи нестварно да је "Рибњак" пријавио штету од 3,3 милиона марака. Могли су пријавити колико желе, али комисија то није смјела прихватити. Још раније сам најавио да ћу поднијети тужбу против комисије, коју је формирао начелник општине Синиша Гатарић, јер је прихватила надуване износе штете - истакао је Кондић.

Слично је реаговало још неколико одборника сумњајући у приказану висину штете.

На челу општинске Комисије за процјену штете био је Миленко Миливојац, који је прије два мјесеца отишао у пензију.

- Тужба одборника Кондића је бесмислена, јер нема никаквог основа да буде покренут поступак против комисије на чијем сам челу био. То са тужбом је чиста политика у коју се не бих мијешао - рекао је тужени Миливојац.

У пословодству предузећа "Рибњак" Прњавор јуче нико није био доступан за изјаву. Ратковац је раније рекао да су подаци о штети насталој у мајским поплавама реални и да нису надувани.

"Летећи" шарани

Милорад Кондић је нагласио да је било очигледних пропуста у раду Комисије за процјену штете од поплава.

- Никоме није јасно како је вода током поплава могла однијети пријављених 130 тона товљеног шарана. Насипи на базенима нису нигдје попустили па испада да је риба имала крила када је бјежала у ријеку Укрину - каже Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана