Ranjeni džihadisti na liječenju u FBiH

Goran Maunaga
Ranjeni džihadisti na liječenju u FBiH

Sarajevo - Džihadisti iz BiH koji su ranjeni na ratištu u Siriji, gdje su se borili u redovima terorističkih militantnih snaga, liječili su se u bolnicima u Sarajevu, Zenici i Travniku, saznaje "Glas Srpske".

- U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu prošle godine liječeno je osam džihadista koji su bili ranjeni na sirijskom ratištu, dok je u bolnicama u Zenici i Travniku ležalo još 11 ranjenih islamističkih boraca povratnika iz Sirije - kazao je "Glasu Srpske" sagovornik iz bezbjednosnih struktura.

Prema njegovim riječima, radilo se isključivo o pripadnicima pokreta "Al-Nusra" koji djeluje u okviru "Al-Kaide". Oni u Siriji ratuju u jedinici na čijem je čelu vehabijski vođa iz BiH Nusret Imamović.

- Ranjeni džihadisti su po povratku iz Sirije primljeni na redovno liječenje. Bezbjednosnim strukturama poznato je o čemu je riječ, ali policiji nije prijavljen nijedan od tih slučajeva, iako zdravstvene ustanove imaju zakonsku obavezu da prijave lica koja pomoć zatraže zbog povreda u oružanom sukobu - kaže naš sagovornik.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu kažu da nemaju evidentirano da su u njihovoj ustanovi liječeni povratnici sa sirijskog ratišta.

Sagovornik "Glasa Srpske" dodaje da je dvadesetak državljana BiH ranjenih na sirijskom ratištu liječeno i u bolnicama u Splitu i Rijeci, zbog čega je hrvatska policija zatražila od tih zdravstvenih ustanova dokumentaciju o svim stranim državljanima kojima su pružili pomoć.

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana