Rajčević čeka novi Savjet m inistara

Ž. D.
Rajčević čeka novi Savjet m inistara

Sarajevo - Potvrđivanje imenovanja Srđana Rajčevića za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH u Savjetu ministara definitivno neće biti izvršeno u ovom sazivu, rekao je za "Glas Srpske" ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić.

- Neće biti imenovan i tačka. Jedino ako se neko predomisli. Do imenovanja neće doći jer je predizborna kampanja i nije vrijeme za to, a i ne postoji konsenzus u Savjetu ministara BiH. U agencijama, kada je riječ o rukovodnim kadrovima, vlada veliki debalans na štetu bošnjačkog naroda i treba napraviti detaljnu analizu, vidjeti gdje su istekli mandati, gdje treba raspisati konkurse. Nije samo problem imenovanje direktora RAK-a nego i nekih drugih agencija - rekao je Hadžić.

Savjet ministara zbog opstrukcija SDP-a na nekoliko sjednica je propustio da potvrdi imenovanje Rajčevića. Na posljednjoj sjednici problem je nastao jer je ministar odbrane Zekerijah Osmić iz SDP-a tražio da se s dnevnog reda skinu pitanja imenovanja, a ostavi raspisivanje konkursa za institucije u kojima je istekao mandat rukovodiocima. Ministri iz SNSD-a insistiraju na tome da se prvo riješi pitanje direktora RAK-a jer je za tu poziciju okončana konkursna procedura i još u maju predložen Rajčević. Savjet RAK-a je još 30. maja Savjetu ministara dostavio na potvrđivanje odluku o Rajčevićevom imenovanju za direktora Agencije, kojom trenutno rukovodi Kemal Huseinović kao vršilac dužnosti direktora, a mandat mu je istekao još 2008. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana