Радуљ: Оправдано неповјерење у правосудне институције

Срна
Радуљ: Оправдано неповјерење у правосудне институције

Сарајево - Замјеник министра правде БиХ Срђан Радуљ оцијенио је да је оправдано све веће неповјерење грађана у правосуђе БиХ.

"Ако правосудне институције БиХ немају вољу урадити свој посао у складу са законским овлаштењима и процесуирати починиоце ратних злочина, без обзира на њихову националност, то представља крах свих досадашњих реформи", рекао је Радуљ.

Коментаришући захтјев за помоћ који је потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо упутио главном хашком тужиоцу Сержу Брамерцу, Радуљ је упитао ко да заштити грађане када Кебо позива главног тужиоца Хашког трибунала да реагује у овом случају.

Како очекивати да грађани имају другачије мишљење, рекао је Радуљ, када носилац једне од највиших функција у земљи нема повјерење у Тужилаштво БиХ.

"Очигледно, то је перцепција већине грађана БиХ, без обзира у којем ентитету живјели", констатовао је замјеник министра правде.

Кебо је затражио помоћ главног хашког тужиоца Сержа Брамерца, јер сумња да материјал у вези са предметом "Сакиб Махмуљин, Шефик Џаферовић и други", који је доставио Тужилаштву БиХ, неће бити ни прочитан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана