Radukić i Trninićeva najbolji za revizore

Agencija
Radukić i Trninićeva najbolji za revizore

Banjaluka - Trenutni vršilac dužnosti glavnog revizora Jovo Radukić i nekadašnji član Kancelarije za reviziju institucija BiH Božana Trninić najbolji su kandidati za glavnog revizora, odnosno za njegovog zamjenika, ocijenila je Komisija za izbor rukovodstva Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

Rang-lista kandidata biće dostavljena predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji predlaže kandidate za glavnog revizora i njegovog zamjenika, a imenuje ih Narodna skupština.

Član Komisije za izbor rukovodstva Glavne službe za reviziju javnog sektora RS i lider NDP-a Dragan Čavić izjavio je da je SNSD, u političkom smislu, sahranio Glavnu službu za reviziju javnog sektora jer se radi o kandidatima sa najlošijim referencama, koje je želio SNSD.

Duško Šnjegota i Darko Pejić razriješeni su dužnosti glavnog revizora i njegovog zamjenika nakon što su podnijeli ostavke Narodnoj skupštini RS. To su učinili zbog kritika na njihov račun nakon što je Glavna služba za reviziju javnog sektora utvrdila da je deficit budžeta RS višestruko veći nego što je navela Vlada. Podatke revizora demantovali su Vlada i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana