Радукић и Хуртић да сачине преглед приоритетних мјера против сиве економије

Радукић и Хуртић да сачине преглед приоритетних мјера против сиве економије 04.10.2017 18:38 | Срна

Сарајево - Помоћник министра финансија Републике Српске Јово Радукић и савјетник премијера Федерације БиХ /ФБиХ/ Златко Хуртић задужени су да сачине преглед усаглашених приоритетних мјера за међусобну сарадњу у борби против сиве економије и дефинишу механизам међуентитетске координације за реализацију и мониторинг, те да усаглашен документ до 1. новембра доставе ентитетским владама на давање сагласности.

Владе ФБиХ и Републике Српске данас су на трећој заједничкој сједници одржаној у Сарајеву прихватиле информацију о предузетим активностима у области борбе против сиве економије и сагласиле се с Приједлогом приоритетних мјера за међусобну сарадњу у борби против сиве економије.


Прихваћена је и информација о промету шумских дрвних сортимената са аспекта обезбјеђења сировине за домаће дрвопрерађиваче.

Закључено је да ће федерална Влада донијети одлуку о привременој мјери за промет трупаца, с роком примјене усаглашеним са одлуком Владе Српске, саопштено је из Владе ФБиХ.

Федерално Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске су обавезани да, с циљем трајног рјешавања овог питања, у року од 30 дана усагласе текст заједничке иницијативе коју ће премијер ФБиХ Фадил Новалић и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутити Савјету министара.

Двије Владе упутиће Савјету министара заједничку иницијативу за доношење одлуке о забрани извоза и промета трупаца из БиХ.

Владе су прихватиле и информацију о статусу неперспективне војне имовине и изразиле заједнички став да ово питање буде ријешено у складу с важећим прописима, с приоритетом за скидање забране располагања на неперспективној војној имовини која има општи и јавни интерес за оба ентитета и да буде стављена у функцију развоја и отварања нових радних мјеста у Српској и Федерацији.

Владе Републике Српске и ФБиХ задужиле су министре правде да именују лица које ће се бавити питањем правног статуса неперспективне војне имовине, наводи се у саопштењу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица