Radončić svjedočio o angažmanu Šejle Jugo Turković

Srna
Radončić svjedočio o angažmanu Šejle Jugo Turković

Sarajevo - Predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudin Radončić nastavio je svjedočenje u sudu u Prištini u slučaju protiv Nasera Keljmendija odgovarajući na pitanja tužioca o Šejli Jugo Turković i njenom novinarskom angažmanu.

Radončić je rekao da je Turkovićeva pisala samo za crnu hroniku nedjeljnika "Ekspres" jer "nije bila dovoljno dobar novinar" za crnu hroniku "Dnevnog avaza", te da je samo čitala pitanja u emisiji "Kontragard" TV "Alfa".


On ju je opisao kao običnog prevodioca i slabog novinara, napominjući da se, iako je vlasnik publikacija "Avaza" i TV "Alfa" nije bavio uređivačkom politikom tih medijskih kuća, prenosi Radio "Slobodna Evropa".

Radončić je rekao da je njegova kompanija kupovala stanove radnicima, te da je takav kredit dodijeljen i Šejli Jugo Turković za mali stan.

Odgovarajući na pitanja tužioca, Radončić je naveo da je kompanija "Avaz" imala politiku da radniku da kredit za stan, napominjući da je Turkovićeva uredno izmirivala rate, te i da je onda odjednom "nakon pljačke na aerodromu Sarajevo, odmah platila 50 odsto kredita".

On je između ostalog rekao da se Turkovićeva pojavila kao zvanični spiker kada je bilo otvaranje zgrade "Avaza" i da se tokom njenog rada u kompaniji jednom ili dva put sastao u rotirajućem restoranu u "Radon plazi".

Radončić nije isključio mogućnost da je upoznao Turkovićevu sa Naserom Keljmendijem ili da se upoznavanje dešavalo pred njim.

Naser Keljmendi nalazi se na crnoj listi SAD, a smatra se jednim od glavnih narko-dilera u jugoistočnoj Evropi. Uhapšen je na Kosovu 2013. godine na osnovu Interpolove potjernice, a suđenje je počelo u januaru 2015. godine, kada se izjasnio da nije kriv ni pod jednoj tački optužnice.

Njega je najprije uhapsila policija Kosova na osnovu Interpolove crvene potjernice, ali je, nakon što je proveo 48 časova u pritvoru, prvobitno pušten jer ga kosovske vlasti nisu mogle izručiti BiH zbog nedostatka međunarodnog sporazuma.

Odmah nakon puštanja ispred pritvorske stanice uhapsila ga je policija Euleksa na osnovu naloga tužilaca Euleksa iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova koji je pokrenuo istragu slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana