Radončić najavio ostavke ministara iz SBB-a

Srna
Radončić najavio ostavke ministara iz SBB-a

Sarajevo - Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavio je ostavke ministara ove stranke u vlasti na nivou Federacije BiH /FBiH/ i u Savjetu ministara.

"Kao što je javnosti poznato, gospodin /Bakir/ Izetbegović već mjesecima traži i provocira da SBB napusti vlast. Mi smo potpuno odgovorno prihvatili tu vrstu ponude i očekivati je da će naša četiri ministra u Vladi FBiH i jedno u Savjetu ministara u narednih mjesec dana ponuditi ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari, odnosno predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću", istakao je Radončić.


On je naveo da će se vrlo brzo vidjeti da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić nema parlamentarnu većinu.

"Svu odgovornost na novonastalu situaciju snosi gospodin Izetbegović koji je nekada isključio SBiH iz vlasti, SDP, Demokratsku frontu, A-SDA i sada SBB. Oni ne mogu naći nove koalicione partnere, ali bili su vrlo uporni i na nama je da poslušamo taj zahtjev gospodina Izetbegovića", rekao je Radončić za N1.

Na pitanje šta će se desiti ukoliko ostavke ministara iz SBB-a ne budu prihvaćene, lider ove stranke kaže da će ti ministri, nažalost, ostati taoci politike SDA i HDZ-a.

"Ne smijemo dozvoliti stvaranje haosa u FBiH jer očigledno je da gospodin Izetbegović priželjkuje fildžan državicu, a neko treći entitet i mi kao državotvorna stranka nećemo nervozno reagovati. Druga je opcija da SDA ostane kao manjinska vlada pod uslovom da nađe u jednom i drugom parlamentu da je neko podržava", istakao je Radončić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana