Радончић: Уз паметнију политику власт је могла бити већ формирана

Срна
Радончић: Уз паметнију политику власт је могла бити већ формирана

Сарајево - Предсједник Савеза за бољу будућност /СББ/ БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да СДА бјежи од "нормалног" прихватања Устава БиХ, те додаје да је уз паметнију политику власт већ могла бити формирана.

Радончић је за ТВ ОБН рекао да Бошњаци, који у овом тренутку носе највећу одговорност у БиХ, морају након фазе деструктивне политике почети размишљати истински прозападно и проевропски, поготово након "феноменалне" понуде званичног Брисела, Берлина и САД.

Он сматра да је иницијатива коју су покренуле Велика Британија и Њемачка за убрзање европског пута БиХ добронамјерна, те да представља посљедњу шансу да се ова земља придружи ЕУ, напомињући да је СББ у потпуности привржен њеном провођењу и да неће бити препрека европском путу БиХ.

Радончић сматра да се у процес формирања власти ушло некоректно, исхитрено и недржавнички, те се чини да је то све "брутална борба за фотељу".

"Боље је да грађани виде да се то дешава без нас", рекао је лидер СББ и поновио да ће ова странка бити опозиција и да не жели коалирати са оним који истински не доживљавају европски пут земље као приоритет.

Радончић је рекао и да ће се СББ наставити залагати за укидање такозваног "бијелог хљеба", наглашавајући да је то "најодвратнија привилегија коју имају посланици и изабрани функционери и та неправда се мора елиминисати".

Лидер СББ је рекао да рачунице показују да се само на једном нивоу власти од исплате плата изабраним функционерима годину дана након престанка мандата по основу "бијелог хљеба" наноси штета од око 6,5 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана