Radojičić u Dragočaju otkrio spomenik poginulim borcima

Srna
Radojičić u Dragočaju otkrio spomenik poginulim borcima

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je u naselju Dragočaj otkrio spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Radojičić je ovom prilikom istakao da je Grad obezbijedio u budžetu sredstva za izgradnju i sanaciju spomenika na nekoliko lokacija u gradu, jer je to, smatra on, obaveza prema poginulim borcima, saopšteno je iz Gradske uprave.


"Na cijelom području Banjaluke niz spomen obilježja je u ovoj godini ili rekonstruisan ili se radi, uključujući ovaj u Dragočaju, zatim u Zalužanima, Laušu i Bistrici, a predstoji i na Starčevici", precizirao je gradonačelnik.

Radojičić je naglasio da ostaje najkrupniji zadatak, a to je izgradnja centralnog spomen-obilježja.

"Mislim da će to u mandatu ove gradske administracije biti riješeno u smislu lokacije, projekta, a nadam se i početka gradnje", rekao je Radojičić.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić naveo je da je zahvalan Gradu što je izdvojio oko 90.000 KM za izgradnju pet spomenika u ovoj godini.

"Zadovoljan sam što smo i na ovaj način pokušali dati svoj doprinos u tome da otrgnemo od zaborava imena naših stradalih saboraca", naglasio je Rogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana