Radojičić: Srpska redovno otplaćuje obaveze

Srna
Radojičić: Srpska redovno otplaćuje obaveze

Beograd - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da Srpska ne spada u visoko zadužene zemlje, ističući da se dugovanja redovno otplaćuju.

Radojičić je napomenuo da bi bilo dobro kada bi moglo da se izvrši "prepakivanje dugova", pojasnivši da je problem takozvana ročnost, odnosno dospjeće na naplatu većih obaveza u kratkom roku.

"Optimalno bi bilo kada bi se moglo izvršiti žprepakivanjež tog duga na duži period otplate kako bi se rasteretili budžeti u naredne tri do četiri godine", rekao je Radojičić novinarima u Beogradu.

Govoreći o nedavnoj emisiji trezorskih zapisa Srpske, Radojičić je naglasio da je riječ o regularnom postupku, te podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske u skladu sa zakonom donijela odluku o emisiji kratkoročnih i dugoročnih obveznica, što se radi periodično.

"Radi se na neki način o žrecikliranjuž - jedni se zapisi emituju, a drugi otplaćuju, i to po datim kriterijumima - procentu bruto domaćeg proizvoda i prema drugim propisima", rekao je Radojičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana