Radojičić: Referendum o Danu Srpske nije mnogo pomogao SNSD-u

Srna
Radojičić: Referendum o Danu Srpske nije mnogo pomogao SNSD-u

Sarajevo - Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da referendum o Danu Republike Srpske nije mnogo pomogao SNSD-u da osvoji veliki broj glasova na proteklim lokalnim izborima.

"Da je referendum bio jedini razlog ovakve pobjede, onda bi SNSD pobijedio u svim opštinama i gradovima", smatra Radojičić.


On je istakao da je očekivao pobjedu u Banjaluci jer su analize SNSD-a pokazivale da ima uvjerljivu prednost.

"Ovako visoka podrška svakako imponuje i obavezuje me. Kampanju smo najprije pripremali unutar stranke, a potom i sa koalicionim partnerima. Mjesecima smo razgovarali sa ljudima na terenu", rekao je Radojičić za današnji "Dnevni avaz".

Prema njegovom mišljenju, opozicija je djelovala salonski, a SNSD je, dok je bio opozicija, sastanke sa ljudima držao pod kruškom, na stepenicama, ispred zadruga.

"Od početka smo imali pozitivan koncept - razgovarati sa građanima, uočavati probleme i nuditi konkretna rješenja. Govorili smo o onome što treba da se promijeni", pojasnio je Radojičić.

On smatra da Savez za promjene 10 godina vodi istu kampanju, koja je kritizerska i negativna.

"Bili su suviše agresivni, a nisu ponudili rješenja, osim nekih površnih i plitkih fraza. Njihov objektivni problem je u tome što ne mogu da ubijede građane da su istinska alternativa koja može da donese promjene", konstatovao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana