Радојичић: Први потези буџет и реорганизација градске управе

Срна
Радојичић: Први потези буџет и реорганизација градске управе

Бањалука - Кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима Игор Радојичић рекао је да ће му први потези на позицији првог човјека града на Врбасу, уколико побиједи, бити усвајање буџета за 2017. годину и реорганизација Градске управе.

Радојичић је навео да ће његов тим са банкама направити реструктурисање дуга од 75 милиона КМ који доспијева на отплату у наредне четири године како би се ослободило између пет и 10 милиона КМ за друге развојне потребе.


ОН је рекао да ће, према плану "Бањалука 2025" у наредне четири године омогућити да се направи централно постројење градске "Топлане".

"У преговорима су градска и републичка власт и ја сам информисан да ће до прољећа кренути градња тог постројења на дрво, умјесто на скупи мазут", изјавио је Радојичић за Алтернативну телевизију.

Радојичић је најавио и систематску реформу локалног сектора и предузећа, обезбјеђивање нових мјеста у вртићима, барем двије спортске дворане и функционалну индустријску зону у Рамићима, гдје би требало да се отвори најмање 500 радних мјеста.

"Већ имам разговоре са људима који желе да дођу у нову индустријску зону и чекају да прођу избори да виде новог градоначелника и стабилну скупштинску већину да би инвестирали", најавио је Радојичић.

Он је истакао да је Бањалуци потребна нова фаза развоја коју ће диктирати управо градоначелник у сарадњи са одборницима, као и динамични и нови начелници одјељења.

Радојичић је поновио да ће ако побиједи увести дужности градског и пејзажног архитекте, као и главног пројектанта, те да ће то бити нестраначки људи.

Он је рекао да за кандидатуру има подршку чланова странке у Бањалуци, лидера СНСД-а Милорада Додика, као и осталих чланова странке и коалиционих партнера.

"Основни елемент мог учешћа у кампањи је слушање људи и непосредан контакт и разговор са грађанима. Треба чути грађане шта су проблеми и на основу тога дограђивати или мијењати програме", рекао је Радојичић.

Радојичић очекује да ће још неке партије до завршетка кампање подржати његову кандидатуру, наводећи да му је страначка инфраструктура СНСД-а огромна предност.

Он је рекао да Бањалуци треба градоначелник који окупља и веже људе, не само из једне, већ из више странака, удружења. "Превише подјела и свађа не треба Бањалуци и Српској јер то не води развоју", рекао је Радојичић.

Он је навео да је њему Бањалука важна као Бањалука, а не као другима којима је она "одскочна даска за изборе 2018. године".

Радојичић је рекао да уважава противкандидата Драгана Чавића, али да би волио када би се он у својим ставовима односио према њему са истим поштовањем.

Када је ријеч о ТВ дуелу са Чавићем, Радојичић је рекао да постоје понуде три телевизије и да је врло извјесно да ће бити ТВ дебате, иако је у његовом фокусу разговор са грађанима, а не да буде дио кампање противкандидата.

Он је рекао да треба изаћи на референдум о Дану Републике иако је исход предвидив.

"Људе треба позвати да изађу јер је то порука Сарајеву и међународној заједници да то није питање СНСД-а, Милорада Додика, оне или ове Владе... Ако грађани у огромном проценту изађу имаћемо легитиман став и било гдје у свијету изаћи и рећи није то проблем предсједника Републике, једне партије, већ милион људи који кажу да је то њихов празник", оцијенио је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана