Radojičić, Dodik i Đajić darivali prvu novorođenu bebu u 2018.

Srna
Radojičić, Dodik i Đajić darivali prvu novorođenu bebu u 2018.

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić darivali su danas prvu bebu rođenu u Banjaluci u Novoj godini.

Radojičić je Jeleni Sredić /35/, majci muške bebe, koja je rođena dvadeset minuta iza ponoći, uručio zlatnik i novčani poklon od 1.000 KM, a Đajić u ime Komercijalne banke poklon karticu sa iznosom od 500 KM.


Radojičić je poželio da bude više djece i da, kako je naglasio, u Banjaluci imaju optimalne uslove za život.

"Treba najprije da žive u miru, a onda da se normalno školuju, zaposle, budu zadovoljni u životu i oni i njihovi roditelji", rekao je Radojičić novinarima nakon darivanja.

On je dodao da Banjaluka već niz godina održava tradiciju da se prvom novorođenčetu uruči simboličan poklon i da se time skrene pažnja na natalitetnu politiku i mlade koji dolaze.

Radojičić je dodao da se na ovaj način pokazuje da se mladima posvećuje pažnja tokom čitave godine.

Vršilac dužnosti generalnog direktora UKC Republike Srpske Vlado Đajić naveo je da je poslovodstvo Komercijalne banke odlučilo da daruje sa 500 KM prvu bebu rođenu u ovom centru čime pokazuju da im je, osim ekonomskog razvoja, stalo i do povećanja nataliteta u Srpskoj.

Prvorođena beba, koja će se najvjerovatnije zvati Dušan, teška je 3,12 kilograma, a duga 51 centimetar.

U prethodna 24 časa u Banjaluci je rođeno osam beba - sedam dječaka i jedna djevojčica.

Prvorođenoj bebi uručen zlatnik Predsjednika Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao je zlatnikom prvorođenu bebu u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.
Savjetnik predsjednika Srpske Miladin Dragičević uručio je zlatnik Jeleni Sredić /35/, majci muške bebe rođene 20 minuta nakon ponoći.

Prvorođenu bebu darivali su i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti generalnog direktora UKC-a Vlado Đajić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana