Радојичић: Бледски форум прилика да се чују ставови куда се креће регион

Срна
Радојичић: Бледски форум прилика да се чују ставови куда се креће регион

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић оцијенио је да је Бледски стратешки форум прилика да се чују неки ставови о томе куда се крећу регион, Европа и свијет, јер су ово врло трумбулентна и незгодна времена са много изазова.

"Овај скуп је и прилика за бројне билатералне сусрете, и да се са људима који су интересантни за нашу земљу и наш регион размијени која информација", рекао је Радојичић Срни.

Он је истакао да ће се на Бледском стратешком форуму данас и сутра више водити разговори о глобалним проблемима, лидерству, те изазовима у средњој Европи.

"Очекујем и више билатералних сусрета, а већ сам имао прилику да се састанем са министром иностраних послова Словеније Карлом Ерјавецом и министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем", навео је Радојичић.

Он је напоменуо и да би током вечери требало да се састане и са министром иностраних послова Мађарске, а да сутра са неколико европских посланика и дипломата разговара о актуелним питањима из БиХ и Републике Српске.

Радојичић је додао да ће сутра навече бити одржан панел који ће се посебно бавити западним Балканом, на којем ће учествовати велики број министара иностраних послова, представници америчког Стејт департмента и други званичници.

На Бледу је у току 9. Стратешки форум, најзначајнији годишњи догађај у Словенији у области спољне политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана