Радмановић изразио незадовољство ставовима Барта и Милера

Срна
Радмановић изразио незадовољство ставовима Барта и Милера

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић у разговору са отправником послова Амбасаде САД у БиХ Николасом Хилом изразио је незадовољство због ставова америчких дипломата Дејвида Барта и Скота Милера, оцјењујући их нетачним и неприхватљивим.

Шеф Америчке агенције за међународни развој /USAIDИД/ у БиХ Дејвид Барт и војни аташе Амбасаде САД Скот Милер недавно су на свом блогу критиковали власти БиХ да су недовољно учинили за људе угрожене поплавама.

У саопштењу из Кабинет члана Предсједништва БиХ из Републике Српске наводи се да су Радмановић и Хил разговарали и о коалицији коју САД гради на Блиском истоку у борби против "Исламске државе".

Саговорници су се сагласили да је борба против тероризма, као највећег зла, глобални приоритет и да је одрживи мир кључан за безбједност свијета у цјелини.

Радмановић и Хил разговарали су и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.

Када је ријеч о унутрашњим односима у БиХ и предстојећим општим изборима, заједнички је константовано да је важно да изборни процес протекне мирно и у демократској атмосфери, у складу са међународним стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана