Радмановић: Предсједавајући Савјета министара из СНСД-а

Глас Српске
Радмановић: Предсједавајући Савјета министара из СНСД-а

Сарајево - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је данас у Сарајеву да ће предсједавајући Савјета министара бити из српског народа, што нико не спори, и да ће бити из СНСД-а.

“Да ли ће то бити /Зоран/ Тегелтија знаће се ускоро када Предсједништво заврши свој дио посла”, изјавио је Радмановић новинарима након конститутивне сједнице Представничког дома.

Према његовим ријечима, природно је да када се изабере Колегијум да је то најава нове већине из које ће бити формиран Савјет министара.

“Надам се да ће врло брзо бити изабран Савјет министара и да ће његова окосница да буду политичке партије које су гласале данас за избор Колегијума. Од данас теку рокови за то и наредних дана ће се видјети како ће то ићи. Предсједништво БиХ има сада обавезе, а и могућност да брже договара него што је то раније рађено”, нагласио је Радмановић.

Указујући да је врло рано формиран Колегијум Представничког дома у односу на раније године када то није ишло баш тако брзо, Радмановић је рекао да ће рад у парламенту бити турбулентан, али да то не значи да ће бити разлика око неких кључних питања и да неће моћи да буде постигнут договор.

“Изабрана већина коју чини нешто више од 20 посланика није ништа необично за БиХ и може да функционише зависно од тога како ћемо се договарати”, истакао је Радмановић. 

НАТО погријешио што је дао зелено свјетло за активацију МАП-а

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић сматра да је НАТО погријешио што је дао “зелено свјетло” за активацију Акционог плана за чланство БиХ у НАТО-у /МАП/.

“НАТО савез који добро води рачуна какво је политичко стање у којој земљи, какви су односи и како могу да пролазе њихови приједлози у овом турбулентном времену, зна одлично да један равноправан ентитет у БиХ не прихвата тај савез, а други прихвата и да то може да изазове разне проблеме. Није нам то требало баш у овом моменту”, рекао је Радмановић новинарима након конститутивне сједнице Представничког дома.

Према његовом мишљењу, НАТО је тема коју више намећу људи ван овог простора, а коју неки у БиХ прихватају некритички. Он очекује да ће цијели мандатни период протећи у расправама у вези са чланством БиХ у НАТО, али првенствено у ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана