Radmanović: Nije bilo uplitanja članova PIK-a kako formirati vlast

Srna
Radmanović: Nije bilo uplitanja članova PIK-a kako formirati vlast

Na sastanku političkih direktora članica Upravnog odbora PIK-a sa članovima Zajedničkog kolegijuma parlamenta BiH zauzet je stav da treba formirati vlast na nivou BiH, ali nije bilo uplitanja članova PIK-a kako treba raditi, što je dobro, jer je to unutrašnje pitanje BiH, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović.

- Nije bilo riječi o formiranju Savjeta ministara, osim da to treba učiniti. Bio je jedan ambasador koji je govorio da treba da počne da radi parlament, znamo i zašto i ko ga je nagovorio na to - rekao je Radmanović Srni.

Prema njegovim riječima, svih šest članova Zajedničkog kolegijuma iznijeli su različite stavove o BiH i o načinu izlaska iz krize.

- Bilo je onih koji misle da je OHR dobrodošao i onih koji, kao i ja, misle da nije dobrodošao i da je već trebalo da ode odavde. Oni koji misle da je dobrodošao podsjećaju da OHR treba da preduzima određene mjere, protiv čega smo mi koji smatramo da OHR treba da ode - naveo je Radmanović.

Prema njegovom mišljenju, razlika je i u tome što jedni pričaju o prošlosti, a treba da se govori o budućnosti i kako da se izađe iz krize.

- To je formiranje Savjeta ministara koliko ove ili iduće sedmice, a onda koje mjere preduzimati da se dalje radi kako bi bili zadovoljni građani BiH. To je put kao EU i u okviru toga novi Izborni zakon, za koji se zalažu Hrvati - pojasnio je Radmanović.

On je dodao da su neki članovi PIK-a govorili o tome da ne treba formirati rezervni sastav policije.

- Mislim da oni uopšte nisu razumjeli o čemu je riječ. Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nije nam dao da odgovorimo na takve i druge stavove - rekao je Radmanović.

On navodi da je bilo veoma malo riječi o EU, o čemu je dobro govorio šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i da je to ono o čemu su svi već saglasni.

Radmanović ističe da se pobunio što je sjednicu Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira u prostorijama parlamenta držao Incko jer misli da su parlamentarci u njihovim prostorijama domaćini, a da su oni gosti, a ne obrnuto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana