RS ne knjiži imovinu u Han Pijesku na BiH

G. M.
RS ne knjiži imovinu u Han Pijesku na BiH

Banjaluka - Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) ne vodi nikakav postupak u nadležnoj područnoj jedinici u vezi sa sprovođenjem odluke Apelacionog vijeća Suda BiH o knjiženju vojne imovine RS u Han Pijesku kao svojine BiH, izjavio je direktor RUGIP-a Miloš Komljenović.

On nije mogao da daje više informacija o ovom slučaju, navodeći da je za to prava adresa Pravobranilaštvo RS, u čijoj je nadležnosti da štiti imovinu Srpske, kao njen zakonski zastupnik.

Sud BiH je krajem prošle godine naložio knjiženje objekta stacionarno-komunikacijsko čvorište "Veliki Žep" na BiH, a RUGIP je uložio prigovor koji je osam mjeseci kasnije odbilo Apelaciono vijeće Suda BiH. Vijeće je naložilo RS da pravo svojine uknjiži na državu BiH, a ta odluka je proslijeđena Pravobranilaštvu BiH i RUGIP-u.

Pravobranilac RS Danijela Novaković ranije je izjavila da će uložiti apelaciju Ustavnom sudu BiH za odgađanje primjene drugostepene odluke, dok ne bude usvojen zahtjev za reviziju koji će takođe zatražiti.

Kasarna u Han Pijesku uz koju idu i 11.474 kvadratna metra zemljišta jedan je od najvećih vojnih objekata u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana