РС не књижи имовину у Хан Пијеску на БиХ

Г. М.
РС не књижи имовину у Хан Пијеску на БиХ

Бањалука - Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) не води никакав поступак у надлежној подручној јединици у вези са спровођењем одлуке Апелационог вијећа Суда БиХ о књижењу војне имовине РС у Хан Пијеску као својине БиХ, изјавио је директор РУГИП-а Милош Комљеновић.

Он није могао да даје више информација о овом случају, наводећи да је за то права адреса Правобранилаштво РС, у чијој је надлежности да штити имовину Српске, као њен законски заступник.

Суд БиХ је крајем прошле године наложио књижење објекта стационарно-комуникацијско чвориште "Велики Жеп" на БиХ, а РУГИП је уложио приговор који је осам мјесеци касније одбило Апелационо вијеће Суда БиХ. Вијеће је наложило РС да право својине укњижи на државу БиХ, а та одлука је прослијеђена Правобранилаштву БиХ и РУГИП-у.

Правобранилац РС Данијела Новаковић раније је изјавила да ће уложити апелацију Уставном суду БиХ за одгађање примјене другостепене одлуке, док не буде усвојен захтјев за ревизију који ће такође затражити.

Касарна у Хан Пијеску уз коју иду и 11.474 квадратна метра земљишта један је од највећих војних објеката у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана