RIO: Počeo najseksi karneval na svijetu

Agencije
RIO: Počeo najseksi karneval na svijetu

Slavnom Kopakabanom i ulicama Rio de Žaneira odjekuje karnevalska muzika, a širom grada mogu se vidjeti i raskošni kostimi na mahom oskudno odjevenim plesačicama, po kojima je karneval i postao globalno poznat kao najseksi karneval na svijetu.

Vrhunac karnevala u Riju sa spektakularnom paradom na Sambadromu na rasporedu je danas i sutra, ali plesačice slavnih škola sambe već igraju - kako na ulicama Rija, tako i na ulicama Sao Paula.

Slični seksi kostimi dio su i karnevalske tradicije u Urugvaju, gdje plesačice nimalo ne zaostaju za onima iz Rija. Na karnevalu u Riju očekuje se milion turista uz nekoliko miliona mještana.

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš protekli vikend ključeve grada predao je Kralju Momou, čije je pravo ime Vilson Dijas, i on će sljedećih dana voditi karneval.

Petodnevni festival muzike i plesa ove godine održava se, međutim, u sjenci straha od širenja opasnog virusa zika i ekonomske krize.

Poput ostatka Brazila i Rio de Žaneiro se bori sa dubokom recesijom i ekonomskom krizom, koja nije zaobišla ni karnevalsku industriju. Velike plesne škole na Sambadromu žale se da se gradski fond ispraznio, a sve je manje i privatnih sponzora.

- Situacija je teška već četiri ili pet godina, ali ove godine je još gore zato što su svi u krizi i cijene rastu - kaže direktor jedne od školi sambe Marsio de Souza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana