Putin: Biće nastavljeni intenzivni politički kontakti

Srna
Putin: Biće nastavljeni intenzivni politički kontakti

Ljubljana - Ruski predsjednik Vladimir Putin završio je posjetu Sloveniji nakon radne večere na Brdu kod Kranja kojoj je prisustvovao slovenački politički vrh na čelu sa predsjednikom Borutom Pahorom i premijerom Mirom Cerarom.

Putin je posjetu Sloveniji završio sinoć, a tokom razgovora u četiri oka sa Pahorom nagoviješteno je da će pokušati da utvrde načine za prevazilaženje prepreka u saradnji.


Pahor je tokom sastanka sa Putinom konstatovao da je ekonomska kriza prošla, ali da je nastupila nova kriza, da su se Slovenija, kao član EU i NATO, i Rusija više distancirale.

Slovenački predsjednik je ocijenio da je vrijeme da se dijalog iskoristi za prevazilaženje neslaganja i da svi udruže snage u borbi sa ozbiljnim prijetnjama današnjice.

Putin je rekao da povod ove posjete ima humanitarno-istorijski karakter, ali da daje i priliku da se razgovara o nizu odnosa dvije zemlje, odnosa Rusije sa EU i NATO, s obzirom da je Slovenija članica obje organizacije.

On je istakao da će biti nastavljeni intenzivni politički kontakti i zahvalio Pahoru na mogućnosti za razgovor o tome šta Rusija može učiniti da bi podržala trgovinsko-ekonomske veze dvije zemlje i da se nađe novi put za razvoj tih odnosa.

Ruski predsjednik rekao je da je obim trgovine, nažalost, opao, kako sa EU tako i sa SAD, u vezi sa ekonomskim sankcijama koje je Zapad nametnuo Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana