Puštena u saobraćaj dionica auto-puta 9. januarod Mahovljana do Drugovića

M.Mi.
Puštena u saobraćaj dionica auto-puta 9. januarod Mahovljana do Drugovića

Laktaši - Dionica auto-puta "9. januar" od Mahovljana do Drugovića u dužini od 10 kilometara, svečano je puštena u saobraćaj.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja obratili su se predsjednici Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić te predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović. Ova dionica auto-puta Banjaluka-Doboj otvorena je svečanim defileom automobila u bojama zastava Srpske i Srbije.

Novoizgrađena dionica puštena je u saobraćaj i prije završetka kompletne dionice od Banjaluke do Prnjavora da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uslovima posebno problematično. Otvaranjem ove dionice u upotrebu se vraća i petlja "Mahovljani", što će smanjiti saobraćajne gužve u centru Laktaša.

Kompletna dionica od Banjaluke do Prnjavora biće duga oko 35 kilometara.

Prošle godine u saobraćaj je puštena dionica auto-puta "9. januar" od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara.

Otvaranju dionice auto-puta prisustvovali su premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri u vladama Srpske i Srbije, narodni poslanici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, predstavnici lokalnih zajednica, rukovodstvo preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", zvanice iz javnog i društevnog života, te veliki broj građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana