Пуштена у саобраћај дионица ауто-пута 9. јануарод Маховљана до Друговића

М.Ми.
Пуштена у саобраћај дионица ауто-пута 9. јануарод Маховљана до Друговића

Лакташи - Дионица ауто-пута "9. јануар" од Маховљана до Друговића у дужини од 10 километара, свечано је пуштена у саобраћај.

На свечаној церемонији отварања обратили су се предсједници Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић те предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић. Ова дионица ауто-пута Бањалука-Добој отворена је свечаним дефилеом аутомобила у бојама застава Српске и Србије.

Новоизграђена дионица пуштена је у саобраћај и прије завршетка комплетне дионице од Бањалуке до Прњавора да би возачима било олакшано путовање на овој релацији, имајући у виду да ће избјећи вожњу магистралним путем преко превоја Тутњевац којим је кретање у зимским условима посебно проблематично. Отварањем ове дионице у употребу се враћа и петља "Маховљани", што ће смањити саобраћајне гужве у центру Лакташа.

Комплетна дионица од Бањалуке до Прњавора биће дуга око 35 километара.

Прошле године у саобраћај је пуштена дионица ауто-пута "9. јануар" од Добоја до Прњавора у дужини од око 36 километара.

Отварању дионице ауто-пута присуствовали су премијер Републике Српске Жељка Цвијановић и министри у владама Српске и Србије, народни посланици Републике Српске, представници Српске у институцијама БиХ, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, представници локалних заједница, руководство предузећа "Аутопутеви Републике Српске", званице из јавног и друштевног живота, те велики број грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана